Translate, select Language

Τράβηξα την κουρτίνα για ν' αγναντέψω τη μαβιά γραμμή του ορίζοντα, που όλο και βαθαίνει, όλο κι αλλάζει σχήμα. Μόνο ο άνθρωπος γαντζώνεται! Στοιχειωμένος απ' τους αόρατους φόβους του κι απ' τις παιδαριώδεις απόψεις του, αντιστέκεται σε κάθε είδους αλλαγή.

Δ.Χ

Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

72ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, άνοιξε την αυλαία του το Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, το αρχαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο. 

 Οικοδέσποινα της τελετής έναρξης ήταν η 27χρονη Ιταλίδα ηθοποιός Elisa Sednaoui, η οποία θα επαναλάβει τα καθήκοντά της το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, όταν θα δοθούν και τα βραβεία.


Η αυλαία άνοιξε με  το «Έβερεστ»  του ισλανδού Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ με πρωταγωνιστές τους Κίρα Νάιτλι, Τζέικ Τζίλενχαλ και Ρόμπιν Ράιτ. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και γυρισμένο στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού του κόσμου. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, εξηγεί πως ο ίδιος και το καστ αντιμετώπισαν τις δύσκολες συνθήκες γυρισμάτων και πως άγγιξαν το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της ταινίας.
Η τρισδιάστατη ταινία περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν στο όρος Έβερεστ το 1996, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο τρομακτικές χιονοθύελλες που ήρθε ποτέ αντιμέτωπη η ανθρωπότητα και που οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους.




 Το φεστιβάλ θα έχει και ελληνική συμμετοχή στο Orizzonti, με την μικρού μήκους ταινία   «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.