Translate, select Language

Τράβηξα την κουρτίνα για ν' αγναντέψω τη μαβιά γραμμή του ορίζοντα, που όλο και βαθαίνει, όλο κι αλλάζει σχήμα. Μόνο ο άνθρωπος γαντζώνεται! Στοιχειωμένος απ' τους αόρατους φόβους του κι απ' τις παιδαριώδεις απόψεις του, αντιστέκεται σε κάθε είδους αλλαγή.

Δ.Χ

Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΖΑΚ ΚΕΡΟΥΑΚ/ ON THE ROAD/ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΒΕΑΤ (5/9/1957)

Στις 5/9 του 1957, δημοσιεύεται για πρώτη φορά το μυθιστόρημα του Τζακ Κέρουακ "On the Road" που έγινε σύμβολο της γενιάς των beat (πρόκειται για το λογοτεχνικό κίνημα που έδρασε στην Αμερική τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Μια ολιγάριθμη ομάδα που όμως η επίδραση της στην αμερικανική λογοτεχνία και κοινωνία ήταν αρκετά σημαντική ώστε να χαρακτηριστεί ως μια καλλιτεχνική γενιά.)
Ο όρος της γενιάς των Μπιτ εισήχθη από τον Τζακ Κέρουακ περίπου το 1948 όταν θέλησε να περιγράψει τον κοινωνικό και καλλιτεχνικό του περίγυρο στο μυθιστοριογράφο John Clellon Holmes και με αυτό τον τρόπο δήλωνε τις έννοιες κουρασμένος, χτυπημένος, νικημένος ή ακόμα μακάριος (beatific).
Το μυθιστόρημα είναι αυτοβιογραφικό, πρόκειται για ένα ταξίδι του Κέρουακ στα τέλη της δεκαετίας του '40, αναζητώντας νέες εμπειρίες, νέες αξίες αλλά και νέο τρόπο ζωής. Λέγεται ότι το χειρόγραφο δακτυλογραφήθηκε σε τρεις εβδομάδες σε ένα ενιαίο ρολό χαρτιού, μήκους 37 μέτρων.



Kerouac, l`idolo dei Beat...πατήστε εδώ