Translate, select Language

Τράβηξα την κουρτίνα για ν' αγναντέψω τη μαβιά γραμμή του ορίζοντα, που όλο και βαθαίνει, όλο κι αλλάζει σχήμα. Μόνο ο άνθρωπος γαντζώνεται! Στοιχειωμένος απ' τους αόρατους φόβους του κι απ' τις παιδαριώδεις απόψεις του, αντιστέκεται σε κάθε είδους αλλαγή.

Δ.Χ

Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Brockwood Park School



Jiddu Krishnamurti: Ο δάσκαλος της ελευθερίας

«Η γη ανήκει σε όλους μας είναι δική σας και δική μου. Δυστυχώς, όμως, έχουμε εθνικούς, οικονομικούς, και θρησκευτικούς φράχτες και ζώντας πίσω απ αυτούς μιλά με για αδελφότητα, για αγάπη, για ειρήνη, για Θεό. Για να γνωρίσουμε πραγματικά τι είναι Αγάπη πρέπει να ρίξουμε όλα αυτά τα φράγματα και πρέπει αυτό να το αρχίσει ο καθένας μας από τον εαυτό του».


Το Brockwood Park School είναι ένα Διεθνές Μικτό Σχολείο
για παιδιά 14 έως 19 χρονών. Βρίσκεται σε μια εξοχική τοποθεσία της Νότιας Αγγλίας. Βασίζεται στις αρχές του Κρισναμούρτι για μία προσωπική, ολιστική Εκπαίδευση του παιδιού που ενθαρρύνει τόσο την απόκτηση της Ακαδημαϊκής γνώσης όσο και του εαυτού του, και του καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και την ακεραιότητα, τη μάθηση της Τέχνης της Ζωής, την ευαισθησία, το ανοιχτό μυαλό και την ελευθερία από κάθε ψυχολογικό φόβο.


















Όλα αυτά γίνονται σε ένα ασφαλές και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν «βαθμοί», δεν υπάρχει ούτε τιμωρία ούτε ανταμοιβή και ο Δάσκαλος είναι αυθεντία μόνο για το μάθημα που κάνει μέσα στην τάξη, αλλά έξω από αυτήν, είναι ακριβώς το ίδιο όπως το παιδί: ένας άνθρωπος που θέλει ν’ αγαπά και να τον αγαπάνε, που νοιώθει μοναξιά, που έχει φοβίες και επιθυμίες, που είναι διαμορφωμένος από το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται. 










































Γι’ αυτό και γίνονται ισότιμα οι προσωπικές συζητήσεις ανάμεσα στους μαθητές και στους Δασκάλους. Και όπως λέει ο Κρισναμούρτι σε ένα βασικό βιβλίο του για την Εκπαίδευση, «…Βοηθώντας ο Δάσκαλος το μαθητή να είναι ελεύθερος, αλλάζει και τις δικές του αξίες· αρχίζει να ελευθερώνεται κι αυτός από το ‘εγώ’ και το ‘δικό μου’, ανθίζει κι αυτός μέσα σε αγάπη και καλοσύνη. Αυτή η διαδικασία αμοιβαίας Εκπαίδευσης δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική σχέση ανάμεσα στο Δάσκαλο και στο μαθητή… Σε τελευταία ανάλυση, ο Δάσκαλος και ο μαθητής του βοηθάνε ο ένας τον άλλον να εκπαιδευτούν…»



Brockwood's Winter Concert cometh! 

On the 6th of December Brockwood's creative team will be performing 'A Crack In My Reflection'.





A Unique Education' Brockwood Park School