Translate, select Language

Τράβηξα την κουρτίνα για ν' αγναντέψω τη μαβιά γραμμή του ορίζοντα, που όλο και βαθαίνει, όλο κι αλλάζει σχήμα. Μόνο ο άνθρωπος γαντζώνεται! Στοιχειωμένος απ' τους αόρατους φόβους του κι απ' τις παιδαριώδεις απόψεις του, αντιστέκεται σε κάθε είδους αλλαγή.

Δ.Χ

Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

TALISMANI DELL EDITORIA. I TALLONE E GLI SCRITTORI DEL 900


Η βιβλιοθήκη της Ρώμης, φιλοξενεί μέχρι 30/9, έκθεση αφιερωμένη στον εκδότη Alberto Tallone.
Ο Ιταλός εκδότης από την Μπέργκαμο, ίδρυσε την εταιρεία του το 1938 στο Παρίσι και το 1957 μετακόμισε στο Alpignano, κοντά στο Τορίνο. Ο λογοτεχνικός κόσμος του Παρισιού αλλά και της γενέτειρας του, ισχυρίζονται ότι ο Alberto Tallone εργάστηκε σύμφωνα με το πλατωνικό ιδεώδες περί αισθητικής, διακεκριμένος για την κομψότητα και την απλότητα των βιβλίων του και πεπεισμένος ότι η αισθητική στο σχεδιασμό των βιβλίων και η φιλολογική ακρίβεια πρέπει να βαδίζουν χέρι χέρι.
Ο Κριτικός λογοτεχνίας Gianfranco Contini, βλέποντας το 1949, την ιταλική έκδοση του ποιητή Giuseppe Ungaretti δεν δίστασε να το αποκαλέσει «θαύμα» σχολιάζοντας ότι μόνο από τις εκδόσεις Tallone θα μπορούσε να προκύψει αυτό. Είναι γεγονός ότι η δραστηριότητα του εκδοτικού οίκου σημάδεψε τον ιταλικό πολιτισμό.


 A Roma, la storia di Alberto Tallone...πατήστε εδώ