Τράβηξα την κουρτίνα για ν' αγναντέψω τη μαβιά γραμμή του ορίζοντα, που όλο και βαθαίνει, όλο κι αλλάζει σχήμα. Μόνο ο άνθρωπος γαντζώνεται! Στοιχειωμένος απ' τους αόρατους φόβους του κι απ' τις παιδαριώδεις απόψεις του, αντιστέκεται σε κάθε είδους αλλαγή.

Δ.Χ

Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό

Translate, select Language

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η γιορτή της Γυναίκας...

Διστάζω να πω αν η 8η Μαρτίου είμαι μέρα γιορτής ή μέρα θλίψης για τη γυναίκα, αφού η μοίρα της ορίζεται ακόμα και σήμερα από τη γεωγραφική θέση της χώρας που γεννήθηκε.
Αφού ακόμα και σήμερα σ' αυτό τον πλανήτη υπό την ανοχή όλων μας, χιλιάδες κορίτσια, κυρίως ανήλικα, έρχονται αντιμέτωπες με το δουλεμπόριο, την πορνεία, την σεξουαλική εκμετάλλευση και με κάθε μορφής βία -σωματική και ψυχολογική- συχνά και  "αθέατη", που τραυματίζει, εξευτελίζει, αποθαρρύνει και παραβιάζει την ατομική της ελευθερία. 
Ας μη ξεχνάμε ότι η μέρα αυτή θεσμοθετήθηκε διεθνώς για να μας θυμίζει, ότι πέρα απ' όσα διεκδίκησαν και απ' όσα κατέκτησαν οι γυναίκες, υπάρχουν πολλά ακόμα για τα οποία πρέπει ν' αγωνιστεί, έως ότου καταργηθούν όλα τα σκληρά, κοινωνικά στερεότυπα και η σκληρή διαμόρφωση που τόσο έντεχνα, αιώνες τώρα -κοινωνία και θρησκεία- κατάφεραν να περάσουν με σκοπό τη χειραγώγηση της γυναίκας. 
Μεταξύ "γιορτάζω" και "τιμώ" λοιπόν, υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Γι' αυτό θα' ταν πιο έντιμο να τιμούμε τη γυναίκα-άντρες και γυναίκες μαζί- με την ευχή όλες οι γυναίκες- από άκρη σ' άκρη του πλανήτη- καθώς κι όλες οι επόμενες γενιές  ν' απολαύσουν πληρότητα και τον σεβασμό που τους αξίζει. Δημοσίευση σχολίου