Translate, select Language

Τράβηξα την κουρτίνα για ν' αγναντέψω τη μαβιά γραμμή του ορίζοντα, που όλο και βαθαίνει, όλο κι αλλάζει σχήμα. Μόνο ο άνθρωπος γαντζώνεται! Στοιχειωμένος απ' τους αόρατους φόβους του κι απ' τις παιδαριώδεις απόψεις του, αντιστέκεται σε κάθε είδους αλλαγή.

Δ.Χ

Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η L' AQUILLA ΣΗΜΕΡΑ...ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ






















Η Φύση δεν δαμάζεται...
Η πανέμορφη πόλη με τα στενά δρομάκια, με τα κτίρια και τις εκκλησιές απ' την εποχή της Αναγέννησης, μαζεύει ακόμα ερείπια/μνήμες.


..






Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

THE KRISNAMURTI CENTRE/ UNITED KINGDOM


Το Ίδρυμα Κρισναμούρτι της Αγγλίας(The Krishnamurti Foundation)

Σε μια εξοχική τοποθεσία της Νότιας Αγγλίας βρίσκεται το σχολείο για  παιδιά 14 έως 19 ετών (Brockwood Park School) που ίδρυσε ο Τζίντου Κρισναμούρτι, βασισμένο στις αρχές του για μια προσωπική, ολιστική εκπαίδευση που ενθαρρύνει το κάθε παιδί, τόσο για την απόκτηση της Ακαδημαϊκής γνώσης, όσο και του εαυτού του. Καλλιεργεί στο παιδί την δημιουργικότητα και την ακεραιότητα, τη μάθηση της Τέχνης της Ζωής,την ευαισθησία, το ανοιχτό μυαλό και την ελευθερία από κάθε ψυχολογικό φόβο. 
Όλα αυτά γίνονται σ' ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, χωρίς βαθμολογία, χωρίς τιμωρία ή ανταμοιβή και ο δάσκαλος είναι αυθεντία μόνο για το μάθημα που κάνει μέσα στην τάξη, έξω από αυτήν, είναι ακριβώς το ίδιο όπως και το παιδί: ένας άνθρωπος που θέλει να αγαπά και να τον αγαπάνε, που νιώθει μοναξιά, που έχει φοβίες και επιθυμίες και που είναι διαμορφωμένος από το περιβάλλον το οποίο προέρχεται. 
Γι' αυτό και γίνονται ισότιμα οι προσωπικές συζητήσεις ανάμεσα στα παιδιά και στους δασκάλους. Και όπως λέει ο Κρισναμούρτι σε ένα βασικό βιβλίο του για την εκπαίδευση: " βοηθώντας ο δάσκαλος το μαθητή να είναι ελεύθερος, αλλάζει και τις δικές του αξίες, αρχίζει να ελευθερώνεται κι αυτός από το "εγώ" και το "δικό μου" ανθίζει κι αυτός μέσα σε αγάπη και καλοσύνη. Αυτή η διαδικασία αμοιβαίας Εκπαίδευσης δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική σχέση ανάμεσα στο δάσκαλο και στο μαθητή. Σε τελευταία ανάλυση ο δάσκαλος και ο μαθητής του βοηθάνε ο ένας τον άλλον να εκπαιδευτούν.
Στο ίδρυμα Κρισναμούρτι υπάρχει επίσης  το Κέντρο για τους ενήλικες (The Krishnamurti Centre) που, θέλουν να μείνουν κάποιες μέρες εκεί, χωρίς να ακολουθούν κανένα πρόγραμμα, να κάνουν βόλτες στη φύση, να μελετήσουν ή να μην μελετήσουν το έργο του φιλόσοφου Τζίντου Κρισναμούρτι, να μιλήσουν με τους άλλους επισκέπτες ή να βιώσουν την απόλυτη σιωπή...






































 






<<It is very important to find yourself, psychologically, at the age that you were not yet conditioned by society>>

Jiddu Krishnamurti.


Why don't you change?